Regulament

REGULAMENT

Urmatoarele reguli se vor aplica pentru “Crosul Indragostitilor De Alergare”. Fiecare concurent accepta aceste reguli de participare si confirma ca le-a citit si inteles prin inregistrarea online sau la fata locului.

Organizatorul “Paduri Bistritene” este un concept nonprofit, fară activitate economică si fără scop comercial, iar concursul ,,Crosul Indragostitilor De Alegare nu este un produs sau serviciu oferit contracost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a carei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum și datorită pasiunii noastre pentru mișcarea în natură, a muncii în afara joburilor permanente și a dedicației voluntarilor noștri.

Traseu:

-Cursa lunga: aproximativ 13 de km prin padurile si pasunile din jurul bistritei, pe un traseu marcat cu banda alb-rosie.

-cursa scurta: 4.4 km, se vor face 2 ture in Padurea Schullerwald, drum de piatra batatorita, acoperit de zapada.

Cronometrarea

-Cronometrarea va avea loc la start si la finish.

-Cronometrarea se face la secunda.

Categorii

Categoriile la care se vor acorda premii si se va realiza clasamentul sunt la proba lunga si la Cros:

-Masculin: Open, locurile 1, 2 si 3

-Feminin: Open, locurile 1,2 su 3

In cursele copiilor toti sunt castigatori si vor primii premii potrivit varstei lor.

Programul cursei

 • Sedinta tehnica va avea loc sambata, 25 Februarie, ora 10.45 in zona de start
 • Startul in probele de trail running si cros va avea loc sambata,25 Februarie la ora 11:00 (trail running) si 11:15 (cros)
 • Festivitatea de Premiere va avea loc sambata, 25 Februarie, ora 14.00 (aproximativ).
 • „Cursa Copiilor” va avea loc sambata ora 12.00 in mai multe serii..

In functie de conditiile meteo sau evenimente neprevazute, pot aparea schimbari care vor fi anuntate de catre organizatorii cursei. .

Echipamentul si numarul de concurs

– Este obligatoriu ca pe tot parcursul cursei sa se poarte numarul de concurs.

– Lipsa numarului de concurs pe parcursul cursei sau la finish conduce la descalificare. Numarul de concurs va fi primit in momentul validarii inscrierii, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de inscriere.

– Numerele de concurs se vor inmana fiecarui concurent in parte si nu sunt transferabile.

  • Sunt recomandate: bidon de apa, haina impermeabila, caciula/bentita, bete de trail/trekking, telefon mobil, pantofi de alergare cu talpa profilata (mai ales pentru proba lunga).
  • Oprirea / Retragerea din cursa

Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri:

 1. participantul s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
 2. neluarea in seama a indicatiilor organizatorilor si personalului autorizat
 3. aruncarea de gunoaie pe lungimea traseului
 4. comportamentul anti-sportiv fata de alti participanti
 5. scurtarea intentionata a traseului
 6. pierderea numarului de concurs
 7. ratarea unui post de control.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv este obligat sa informeze organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care va fi anunţat la sedinta tehnica.

Neanuntarea retragerii din cursa poate cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont) pe cheltuiala participantului implicat.

Retragerea poate fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.

Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace

PUNCTE DE CONTROL:

Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificati. Numarul de concurs al fiecarui competitor poate fi notat in ordinea sosirii la fiecare punct de control.

  • Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participarii la Crosul Indragostitilor de Alergae si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditii meteo si de zapada, zona in care se afla, echipament.

 

Echipa Paduri Bistritene

Comentariile sunt închise.